Zoeken

Arrestatie na diefstal 360.000 dirham in wisselkantoor

5 juni 2022 - 12:20 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Tanger heeft, in samenwerking met collega’s in Rabat, een 37-jarige man gearresteerd die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij een diefstal in een geldwisselkantoor in de wijk Agdal in Rabat.

De arrestatie van de verdachte volgde op een onderzoek dat op 28 mei door het Nationaal Bureau voor Crimineel Onderzoek (BNPJ) was ingesteld. Een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN, meldt dat de verdachte ongeveer 360.000 dirham zou hebben gestolen.

Lees ook: Bankovervaller met "explosieve gordel" opgepakt in Casablanca

De dader sloeg de ruiten van het kantoor in om het gebouw binnen te komen. Een onderzoek door de politie van Tanger leidde tot de identificatie van de broer van de kantoorbeheerder, die als de hoofdverdachte werd geïdentificeerd. Hij werd in Tanger gearresteerd. Tijdens een huiszoeking in zijn flat namen de rechercheurs een som geld in beslag die mogelijk de buit van de inbraak was.

Lees ook: Gewapende overval in Taounate

De verdachte werd in voorlopige hechtenis genomen. Een onderzoek is aan de gang om de omstandigheden van het misdrijf en de betrokkenheid van mogelijke medeplichtigen vast te stellen.

Bladna.nl