Zoeken

Motoragent veroorzaakt dodelijk ongeval in Casablanca

30 april 2022 - 21:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Casablanca heeft een onderzoek geopend naar een motoragent na een verkeersongeval waarbij een dode en twee zwaargewonden zijn gevallen.

De arrestatie van de politieman, die lid is van de motorbrigade van het politiedistrict Anfa, werd verricht na voorlopige bevindingen op de plaats van het ongeval, aldus een verklaring van de Nationale veiligheidsdienst DGSN.

Lees ook: Verkeersongevallen kosten miljarden aan Marokkaanse staat

De bestuurder achtervolgde een motorfiets met aan boord drie personen, waaronder twee jonge meisjes. Dit resulteerde in een verkeersongeval waarbij de chauffeur om het leven kwam en de twee meisjes die hem vergezelden ernstig gewond raakten, aldus de verklaring.

Onderzoekers hebben een aantal digitale gegevens van de CCTV-camera’s die het ongeval hadden opgenomen, bekeken om de werkelijke omstandigheden van het optreden van de politiemotorrijder en zijn betrokkenheid bij het incident vast te stellen. Er werden ook ooggetuigen ondervraagd, zegt de DGSN.

Lees ook: Politieagent gearresteerd voor helen gestolen spullen in Tanger

In afwachting van de afronding van het onderzoek, dat onder toezicht van het bevoegde parket wordt verricht, is de politieagent in hechtenis genomen om de achtergrond van de zaak op te helderen en mogelijke schendingen en misbruiken vast te stellen, zo concludeert de DGSN.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team