Zoeken

Wereld-Marokkanen door notaris opgelicht in Marrakech

10 maart 2022 - 09:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een nationaal aanhoudingsbevel is uitgevaardigd tegen een notaris die ervan wordt beschuldigd meer dan 20 miljoen dirham van zijn klanten, waarvan een groot aantal Marokkanen die in het buitenland wonen, te hebben verduisterd. De slachtoffers demonstreerden op maandag 7 maart voor het hoofdkantoor van de Regionale Commissie voor de Mensenrechten in Marrakech.

Een veertigtal mensen werden het slachtoffer van deze oplichting, vertellen de demonstranten. Volgens hun verklaringen is de notaris, nadat hij de fondsen heeft verduisterd die hen rechtmatig toebehoren, al geruime tijd volledig uit het zicht verdwenen.

Lees ook: Tanger: notaris en zijn vrouw in de gevangenis

In een verklaring aan de website Al Oâmk Al Maghribi verklaarde Aisha, één van de vermeende slachtoffers, dat ze haar huis heeft verkocht maar geen betaling heeft ontvangen. Ze zegt dat ze verschillende keren tevergeefs naar het kantoor van de notaris is geweest om haar geld terug te vragen.

Lees ook: Notaris gearresteerd voor fraude in Marrakech

Volgens de demonstranten heeft de ambtenaar bedragen tussen 400.000 en 600.000 dirham gestolen, afhankelijk van de klant. Velen van hen kwamen in de schulden na de verkoop van hun eigendom. Vóór de demonstratie van maandag hebben enkele slachtoffers van de oplichting een klacht ingediend tegen de notaris. Tegen deze laatste is een nationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd en zijn bezittingen werden in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team