Zoeken

Tiener opgepakt voor moord op Marokkaanse studente in Frankrijk

18 februari 2024 - 11:00 - Wereld

©

In de Franse stad Marseille is een 16-jarige jongen aangehouden voor de moord op Socayna, de 24-jarige Frans Marokkaanse studente die in september vorig jaar door een verdwaalde kogel werd gedood. De tiener is vrijdag in verdenking gesteld voor moord, terwijl drie andere verdachten zijn vrijgelaten.

De jongen wordt ervan beschuldigd met de kalasjnikov te hebben geschoten waarbij Socayna werd getroffen. Hij ontkent de beschuldigingen. Volgens de procureur van Marseille was er sprake van "voorbedachte rade", waardoor de kwalificatie "moord" van toepassing is, zelfs al was het slachtoffer niet het beoogde doelwit.

Lees ook: Mars voor Soucayna, onschuldig slachtoffer van afrekening in drugsmilieu

De 16-jarige, die tot nu toe weinig met justitie te maken had, was ten tijde van de feiten 15 jaar oud. Bij een huiszoeking bij zijn vriendin werd een kalasjnikov met munitie en telefoons aangetroffen.

Uit telefoongegevens blijkt dat de verdachte zich op de plaats delict of in de omgeving bevond. Ook werden er belastende telefoongesprekken onderschept. De kalasjnikov die bij zijn vriendin werd gevonden, is echter niet het wapen dat werd gebruikt bij de moord op Socayna.

Lees ook: Extreem-geweld in Marseille: "de echte drugsbaronnen zitten ver weg, in Marokko"

Het onderzoek wees uit dat het schietincident verband hield met drugshandel. De 16-jarige zou betrokken zijn bij de drugshandel in de wijk Château-Saint Loup. Socayna, studente rechten, werd op 10 september in haar kamer in Marseille door een kogel in haar hoofd getroffen. Ze overleed twee dagen later in het ziekenhuis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team