Zoeken

Twee Nederlanders opgepakt voor doodschieten 11-jarige Firdaous in België

8 maart 2024 - 09:00 - Wereld

©

In een gezamenlijke operatie van de Nederlandse en Belgische politie zijn dinsdagavond en woensdagochtend twee Nederlanders aangehouden in verband met de moord op de 11-jarige Firdaous in Antwerpen in januari 2023. Het gaat om een 31-jarige man uit Amsterdam en een 24-jarige vrouw uit Breda.

De kleine Firdaous werd doodgeschoten toen met een kalasjnikov op haar huis in Merksem werd geschoten. Haar vader en twee zussen raakten gewond. De schietpartij wordt in verband gebracht met de drugsoorlog die al een tijdje gaande is in Antwerpen.

Lees ook: Dood Firdaous: "14 maanden van slapeloze nachten, 14 maanden van immense pijn"

De Nederlandse verdachten, Nahésson C. en G. Z., waren al geruime tijd in beeld bij de recherche. Bewakingsbeelden van rondom het schietincident werden in februari getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht, wat leidde tot elf tips.

Op verzoek van het Belgische onderzoeksteam deed de politie invallen in huizen in Amsterdam, Rotterdam en Breda. Daarbij werden de man en vrouw aangehouden. België heeft om hun uitlevering gevraagd.

Lees ook: Belgische politie deelt beelden in zaak doodgeschoten Firdaous (video)

In februari werden al een 53-jarige vrouw en 21-jarige man opgepakt in verband met de schietpartij. De vrouw zit nog steeds vast, haar dna is gevonden op een van de hulzen die werd gevonden bij het huis van Firdaous. De man is op vrije voeten, maar blijft verdachte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team