Zoeken

Marokkaan in VK vervolgd voor moord : "Wilde kinderen in Gaza wreken"

14 april 2024 - 10:00 - Wereld

©

Een 45-jarige Marokkaan staat in het Verenigd Koninkrijk terecht voor de moord op een bejaarde man en het neersteken van zijn huisgenoot in oktober vorig jaar. De man beweert dat hij de aanslagen pleegde om "kinderen in Gaza te wreken".

De details van de zaak, die tot dusver relatief onopgemerkt zijn gebleven in het Verenigd Koninkrijk, kwamen aan het licht tijdens de opening van de rechtszaak tegen de verdachte, Ahmed Alid, in de rechtbank van Teesside in Middlesbrough. Ahmed pleit niet schuldig aan moord en poging tot moord met een terroristisch motief.

Lees ook: Anti-Palestijnse haat escaleert: jong kind vermoord in Chicago

Volgens het Openbaar Ministerie stak Ahmed zijn 31-jarige huisgenoot in de vroege ochtend van 15 oktober neer in de borst. Een half uur later viel hij een 70-jarige man aan die in het centrum van Hartlepool liep. Ahmed Alid dacht dat hij beide slachtoffers had gedood en vertelde de politie dat hij "hen allebei wilde doden vanwege het conflict in Gaza". Hij voegde eraan toe dat "Palestina bevrijd moet worden van de zionisten".

"De verdachte zei dat hij meer mensen had gedood als hij had gekund", voegde openbare aanklager Jonathan Sandiford toe. "Ze hebben kinderen gedood en ik heb een oude man gedood", zei Ahmed, uitleggende dat hij bereid was voor het martelaarschap.

Lees ook: Marokkaan in VK berecht voor moord en poging tot moord

Ahmed dacht aanvankelijk dat zijn huisgenoot moslim was, maar kwam erachter dat hij zich tot het christendom had bekeerd, wat hem boos maakte. Volgens zijn huisgenoten, die net als hij asielzoekers zijn, had Ahmed een extremistische visie op de islam. Hij volgde de berichtgeving over de aanvallen van Hamas op Israël op 7 oktober nauwlettend in de media en begon daarop een mes te dragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team