Zoeken

Thami Bennani: van vermissing tot moord

11 juli 2023 - 20:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft de moordtheorie bevestigd in de zaak Thami Bennani, een 17-jarige tiener die vijftien jaar geleden verdween in Mohammedia. Een eerste overwinning voor zijn familie, met name zijn moeder die al jaren strijdt om de verdwijning van haar zoon op te helderen.

Hayat, de moeder van Thami Bennani, is sinds de mysterieuze verdwijning van haar zoon veranderd in een privédetective. Na haar solo-onderzoeken heeft ze bewijzen en aanwijzingen verzameld die ze aan de politie heeft overhandigd. Zonder succes. De vermoedelijke daders, vijf vrienden van haar zoon uit "rijke en invloedrijke" families, werden nooit gehoord omdat Thami volgens de politie, "verslaafd" en "instabiel" was en zelfmoord zou hebben gepleegd, meldt Hespress.

Lees ook: Gerechtigheid voor Thami Bennani die 15 jaar geleden verdween

De moeder heeft echter nooit in zelfmoord geloofd. Ze hekelt het trage onderzoek, de "nalatigheden, pogingen om de zaak zonder gevolg te klasseren, en druk" uitgeoefend door invloedrijke personen om de vermoedelijke daders vrij te pleiten. Ze hield jarenlang vol dat haar zoon was vermoord en blijft gerechtigheid eisen. Tijdens de hoorzitting van afgelopen vrijdag bevestigde de procureur-generaal van het hof van beroep van Casablanca dat Thami was vermoord. Zijn lichaam werd 12 jaar na zijn dood onthoofd teruggevonden en vertoonde verschillende verwondingen.

Volgens het gerecht toont de scheur in de broek van het slachtoffer ook aan dat zijn lichaam van de moordplek naar de vindplaats was gesleept. Op basis van deze elementen concludeerde het openbaar ministerie dat Thami slachtoffer was geweest van geweld en eiste maximale straffen tegen de verdachten, die vastzitten in de Oukacha-gevangenis.

Lees ook: Marokko: moeder ontdekt na 12 jaar waarheid over verdwenen zoon (video)

Na de hoorzitting gaf Hayat blijk van haar tevredenheid. "Het openbaar ministerie voldeed aan onze verwachtingen en was in overeenstemming met de realiteit en de waarheid, namelijk dat Thami Bennani wel degelijk vermoord is", zei ze. De oude vrouw voegde eraan toe dat "het woord ’moord’ op Thami al jaren afwezig was in de zaak, en dat vandaag zowel het openbaar ministerie als de verdediging het genoemd hebben."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team