Zoeken

Spanjaard vermoordt Marokkaanse vrouw voor hun zoon en pleegt zelfmoord

10 juli 2023 - 23:30 - Marokko

©

Een 53-jarige Spanjaard heeft zondag zelfmoord gepleegd in de stad Antella bij Valencia, nadat hij zijn 38-jarige Marokkaanse vrouw had neergestoken voor de ogen van hun 12-jarige zoon.

De man viel zijn vrouw aan met een mes en stak haar dood in het familiehuis, in het bijzijn van hun minderjarige zoon, volgens een verklaring van de Guardia Civil in Valencia. Het echtpaar was aan het scheiden. Er was nooit melding gedaan van huiselijk geweld, aldus bronnen dicht bij het onderzoek aan EFE.

Lees ook: Marokkaan vermoordt vrouw en probeert kinderen in rivier te gooien in Spanje

De lichamen van de slachtoffers werden weggehaald door het gerechtelijk comité van de rechtbank van Alzira, aldus de Guardia civil, dat eraan herinnert dat een 44-jarige Marokkaan afgelopen weekend al was gearresteerd nadat hij zijn 34-jarige vrouw had vermoord en geprobeerd had zijn drie minderjarige kinderen in de Ebro rivier te gooien.

Lees ook: Spaanse zet Marokkaan uit die vrouw opsloot in zagerij

Sinds het begin van het jaar zijn er in Spanje al 25 dodelijke gevallen van huiselijk geweld geregistreerd en verloren 26 minderjarige kinderen hun moeder als gevolg van huiselijk geweld, volgens gegevens van het ministerie van Gelijkheid.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team