Zoeken

Kind vermoorde Marokkaanse door buren opgevangen in Spanje

12 juli 2023 - 13:44 - Marokkanen in het buitenland

©

De Spaanse autoriteiten hebben toestemming gegeven voor de tijdelijke opvang door een buurman van de 12-jarige jongen wiens Spaanse vader zijn Marokkaanse moeder doodstak in zijn bijzijn, voordat hij zelfmoord pleegde.

De 53-jarige dader stak zondag zijn 38-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst dood in hun huis in Antella en pleegde daarna zelfmoord. De jongen was getuige van de dodelijke aanval op zijn moeder en de zelfmoord van zijn vader. Hij krijgt psychologische steun, evenals andere familieleden en buren die door deze tragedie zijn getroffen.

Lees ook: Spanjaard vermoordt Marokkaanse vrouw voor hun zoon en pleegt zelfmoord

Aangezien de jongen geen familie in de stad heeft, bracht hij de nacht van zondag op maandag door bij buren. De plaatselijke autoriteiten hebben besloten dat hij voorlopig bij dit gezin blijft, terwijl het ministerie van Gelijkheid op zoek is naar familieleden. Maandag hield de burgemeester van Antella, Eugenia García, een vergadering met de sociale diensten en psychologen om de zorg voor de jongen te coördineren.

Lees ook: Marokkaan vermoordt vrouw en probeert kinderen in rivier te gooien in Spanje

Naast de 12-jarige jongen had de Marokkaanse vrouw nog een 16-jarige zoon en een dochter die net volwassen is geworden. Beide waren niet thuis op het moment van de feiten. De gemeente Antella heeft drie dagen van rouw afgekondigd. Deze tragedie brengt het aantal vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld dit jaar in Spanje op 28 en het aantal minderjarigen die hun moeder daardoor hebben verloren op 33.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team