Zoeken

Marokko: moeder ontdekt na 12 jaar waarheid over verdwenen zoon (video)

28 september 2019 - 11:30 - Marokko

©

Thami Bennani verdween in 2007 in Casablanca. Hij was pas 17 jaar oud en had de nacht al feestend met enkele vrienden doorgebracht.

Zijn moeder was er al die jaren van overtuigd dat haar zoon was vermoord. Kortgeleden ontdekte ze eindelijk de waarheid. En ze had gelijk...

Thami was de nacht van zijn verdwijning de verjaardag van een vriendin gaan vieren met enkele vrienden. Ze gebruikten die avond drugs en dronken veel alcohol. Thami zou toen ruzie hebben gekregen met zijn vrienden en zijn doodgeslagen. Zijn lichaam werd twintig dagen later door een landbouwer op een boerderij gevonden.

Het lichaam van de tiener werd naar het mortuarium gebracht maar kon niet worden geïdentificeerd. Enkele maanden later werd Thami op bevel van de rechtbank begraven.

Pas twaalf jaar later werd de verdwijning van de tiener aan het gevonden lichaam gelinkt. De moeder werd bij de politie geroepen en kon haar zoon identificeren dankzij foto’s die voor zijn begrafenis waren genomen. Ze herkende zijn kleren en gezicht.

De vrienden van de jongen werden gearresteerd en aangeklaagd voor doodslag. Vermoedelijk kreeg het groepje ruzie en werd Thami zwaar mishandeld.

Een onderzoek werd tevens gestart naar de behandeling van de zaak twaalf jaar geleden. Waarom de ouders van Thami niet waren gecontacteerd terwijl ze de vermissing van hun zoon in dezelfde periode bij de politie hadden gemeld, blijft onduidelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team