Zoeken

Bankmedewerker in Rabat gaat lopen met geld klanten

1 oktober 2023 - 10:00 - Marokko

©

In Rabat is een bankmedewerker gearresteerd op verdenking van het verduisteren van geld van klanten. De instructierechter van het hof van beroep in Rabat, belast met financiële misdrijven, heeft de voorlopige inhechtenisneming van de bankmedewerker bevolen. Hij zou 1,2 miljoen dirham hebben verduisterd.

De verdachte stond woensdag woensdag terecht voor het hof van beroep van Rabat, gespecialiseerd in financiële misdrijven. Hij wordt beschuldigd van verduistering en verspilling van publieke fondsen, valsheid in geschrifte en het hacken van bankrekeningen en IT-systemen, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Bankmedewerkster in Marokko steelt 4 miljoen dirham van klanten

De arrestatie vond plaats na een interne audit enkele weken geleden, die volgde op klachten van klanten over ongebruikelijke afschrijvingen van hun bankrekeningen. De onderzoekers ontdekten dat de verdachte transacties had gedaan naar privérekeningen voor een totaalbedrag van 1,2 miljoen dirham.

Lees ook: Tetouan: bankbedienden stelen 10 miljoen dirham

Na een voorlopig onderzoek door de regionale recherche van Rabat, werd de bankmedewerker gearresteerd en voorgeleid aan de instructierechter, die zijn voorlopige inhechtenisneming beval in de gevangenis van Tamesna. Er is een diepgaand onderzoek gestart om volledige duidelijkheid te krijgen over deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team