Zoeken

Marokko: proces van start tegen bankier die er vandoor ging met geld klanten

7 juni 2023 - 20:00 - Marokko

©

De in Italië gearresteerde manager van een bankfiliaal in Temara werd gezocht voor het verduisteren van bijna 200 miljoen dirham van de rekeningen van bepaalde klanten in 2018. Hij is inmiddels aan Marokko uitgeleverd en verscheen dinsdag voor de rechtbank van eerste aanleg in Rabat.

De verdachte vervalste de handtekeningen van klanten en deed opnames en overschrijvingen van hun rekeningen. Hij slaagde erin om bijna 200 miljoen dirham te verduisteren alvorens naar Zweden te vluchten, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Bankdirecteur steelt geld van klanten in Tetouan

De Marokkaanse autoriteiten hebben in samenwerking met Interpol een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. De bankier viel uiteindelijk in de netten van de Italiaanse politie, na vijf jaar te hebben doorgebracht tussen Zweden en Canada, waar hij niet kon worden gearresteerd.

Hij werd uitgeleverd aan Marokko en zijn proces begon dinsdag in de rechtbank van eerste aanleg in Rabat. Daarvoor werd hij "ondervraagd door de regionale eenheid financiële criminaliteit die hem confronteerde met een tiental slachtoffers", aldus dezelfde bronnen. De verdachte zal ook geconfronteerd worden met de audits die door de bank werden uitgevoerd.

Lees ook: Bankdirecteur in Marokko verduistert 300.000 dirham om zieke vader te verzorgen

De zaak veroorzaakte heel wat opschudding in 2018. Zakenmensen, notabelen, ondernemers en ambtenaren die klant waren bij het bankfiliaal ontdekten van de ene op de andere dag dat hun rekeningen op rood stonden, omdat de bankier misbruik had gemaakt van hun vertrouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team