Zoeken

Bankfiliaalmanager in Tetouan verstrekte leningen zonder terugbetaling

1 mei 2023 - 17:00 - Marokko

©

Een bankfiliaalmanager in Tetouan is in hechtenis genomen op verdenking van fraude na een routinecontrole door een centrale controlecommissie van de moederbank.

De commissie ontdekte dat veel dubieuze leningen waren verstrekt aan klanten die slechts gedurende een periode van twee of drie maanden hun lening terugbetaalden, meldt Assabah. Na deze periode stopten de terugbetalingen, zonder dat het bankagentschap ingreep. De commissie beschuldigt de filiaalmanager ervan deze achterstallige leningen niet te hebben behandeld en vermoedt dat er op die manier 2,6 miljoen dirham is verduisterd.

Lees ook: Bankier verdacht van verduisteren geld overleden cliënt in Tanger

Na een onderzoek van de gerechtelijke politie van Tetouan werden de verdenkingen van de commissie bevestigd. De filiaalmanager werd gearresteerd, in voorlopige hechtenis genomen en aangeklaagd. Tijdens zijn verhoor heeft hij de feiten bekend. In afwachting van zijn proces heeft de officier van justitie bij de rechtbank van eerste aanleg in Tetouan een onderzoeksrechter opdracht gegeven om een grondig onderzoek naar de zaak te doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team