Zoeken

Zware straf voor "De IJzeren Dame" van de Souss in verduisteringszaak

7 oktober 2023 - 21:00 - Marokko

©

In een spraakmakende zaak omtrent financiële misdrijven in Marokko is "de IJzeren Dame" van de Souss, zoals de verdachte genoemd wordt, veroordeeld tot een strenge gevangenisstraf. De zaak, die de financiële integriteit van een grote investeringsgroep in de Souss raakt, heeft een nieuwe wending gekregen.

Het Hof van Beroep in Rabat heeft "de IJzeren Dame" van de Souss veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor verduistering, valsheid in geschrift, oplichting en misbruik van vertrouwen. Ze wordt beschuldigd van het verduisteren van 150 miljoen dirham. Bovenop haar gevangenisstraf is ze verplicht om 140 miljoen dirham te betalen aan de eisers, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko eist uitlevering consulaire medewerker die 230.000 euro verduisterde

Verzoeken van haar verdediging voor voorlopige vrijlating vanwege gezondheidsredenen werden afgewezen door het Hof van Beroep. Daarnaast heeft een notaris, betrokken bij dezelfde zaak, een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar en een boete van 50.000 dirham gekregen. Als onderdeel van zijn straf zullen ook de 46 akten die hij opstelde nietig worden verklaard.

Lees ook: Corruptie in Marokko: "Moul 17 miljard" veroordeeld tot 9 jaar cel

In november 2021 kreeg "de IJzeren Dame" een initiële straf van vijf jaar, later verzwaard naar tien jaar door het Hof van Beroep in Agadir. Na een beroep werd dit vonnis vernietigd en de zaak werd doorverwezen naar het Hof van Beroep in Rabat. De verdachte heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn, bewerend dat ze het slachtoffer was van een wraakactie. Maar advocaten van de civiele partij toonden aan dat ze aanzienlijke bedragen illegaal naar het buitenland had overgemaakt en onroerend goed aan haar zonen had overgedragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team