Zoeken

Een liefdeschantage met een duur prijskaartje

28 juni 2023 - 22:00 - Marokko

©

Een politiecommissaris en een directrice van een bankfiliaal werden door het Hof van Beroep in Marrakech veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk 8 en 3 jaar, wegens verduistering van gelden en de vervalsing van digitale documenten.

De verdachten zijn een politiecommissaris die werkzaam was in Agadir en een vrouw die directrice was van een bankfiliaal in Tiznit. Ze werden in eerste aanleg ook al tot dezelfde straffen veroordeeld voor dezelfde misdrijven, meldt Al Akhbar. De strafkamer verantwoordelijk voor financiële misdrijven bij het Hof van Beroep van Marrakech heeft enkel een eerdere beslissing van de rechtbank bevestigd. Naast de gevangenisstraffen werden ze ook veroordeeld tot de teruggave van de 2.641.732 dirham die werd verduisterd en tot het betalen van een schadevergoeding van 260.000 dirham.

Lees ook: Tetouan: bankbedienden stelen 10 miljoen dirham

In maart 2022 werden de twee verdachten door de nationale recherche van Casablanca (BNPJ) doorverwezen naar de strafrechtelijke afdeling verantwoordelijk voor financiële misdrijven bij het hof van beroep van Marrakech. BNPJ-onderzoekers ontdekten dat de commissaris een miljoen dirham had gekregen van de in totaal 2,79 miljoen dirham, die de directrice van een bankfiliaal in Tiznit had verduisterd. Volgens de vrouw gebruikte ze het geld als zwijggeld voor de commissaris, hij was namelijk haar minnaar en hij had haar bedreigd met de onthulling van haar privéleven.

Lees ook: Marokko: proces van start tegen bankier die er vandoor ging met geld klanten

De vrouw wist niet hoe ze moest omgaan met de onophoudelijke eisen van de commissaris en dook uiteindelijk in de openbare en privéfondsen van het bankfiliaal om hem het zwijgen op te leggen. Nadat de BNPJ haar onderzoek had afgerond, werd de hoofdcommissaris geschorst door de Nationale veiligheidsdienst DGSN, die ook disciplinaire maatregelen tegen hem zal nemen, van zodra de gerechtelijke procedure is afgerond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team