Zoeken

Terroristen uit Oujda wilden oorlog met Algerije uitlokken

6 april 2021 - 11:20 - Marokko

©

Volgens terrorisme-experts is met de ontmanteling van een aan Daesh gelieerde terreurcel in Oujda een oorlog tussen Algerije en Marokko voorkomen. De terroristen waren van plan om met gewelddadige acties een oorlog tussen de twee landen te ontketenen.

De Jihadistische cel zou de hele Maghreb-regio hebben willen destabiliseren, en had Marokko als doelwit uitgekozen omdat het koninkrijk onlangs de banden met Israël heeft genormaliseerd.

Volgens de experts bestond de cel uit verschillende Marokkanen die in trainingskampen van Al-Qaeda en Daesh hebben geleerd om wapens te gebruiken en explosieven te maken, meldt het dagblad La Razon. De terroristen uit Oujda hadden verschillende doelwitten op het oog. Ze waren van plan om het leger, het parlement, kerken, nachtclubs en toeristenplaatsen aan te vallen. Ook wilden ze jihadistische gevangenen bevrijden uit de gevangenis.

"Ze waren van plan om Marokkaanse soldaten aan te vallen en hun wapens te stelen voor gebruik tegen Algerijnse soldaten met als doel een oorlog tussen Marokko en Algerije uit te lokken", vertellen experts in La Razon.

Na de ontmanteling van de cel werd duidelijk dat de terroristen het ook hadden gemunt op een vestiging van een Amerikaanse bank in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team