Zoeken

Tanger: vrouw die zich voordeed als kaïd cel in

21 januari 2022 - 21:00 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg van Tanger heeft een vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden, omdat zij zich herhaaldelijk de functie van gezagsdrager (kaïd) heeft toegeëigend.

De beschuldigde is een vrouw die actief is in het sociale middenveld en op het idee kwam om zich de functie van gezagsdrager toe te eigenen nadat ze video’s had bekeken waarop hulde werd gebracht aan vrouwelijke caïds in verschillende Marokkaanse steden, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Valse advocaat gearresteerd in rechtbank van Berrechid

De vrouw handelde samen met een medeplichtige die het uniform van de hulptroepen droeg en richtte zich met name op winkeliers die de stedenbouwkundige voorschriften overtraden of illegaal het openbaar domein innamen. De veiligheidsdiensten van de wilaya arresteerden haar in november, na verschillende klachten van winkeliers die ze had opgelicht.

Na haar arrestatie is de vrouw in hechtenis genomen en voorgeleid aan het parket, dat besloot om haar te vervolgen wegens fraude en diefstal van een bij de wet geregelde functie. Ze werd in voorlopige hechtenis geplaatst in de lokale gevangenis van Tanger.

De bewakingscamera’s in de gebieden waar ze haar misdaden pleegde verwarden haar eerst met een andere vrouw, maar de rechercheurs wisten haar te identificeren, te arresteren en met het bewijs te confronteren. De rechtbank van eerste aanleg van Tanger heeft de valse kaïd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf.

Lees ook: Fransman opgelicht door valse leden Marokkaanse koninklijke familie

De medeplichtige die zich voordeed als een politieagent is nog niet veroordeeld en het onderzoek wordt ook nog voortgezet om de kleermaker te identificeren en te arresteren, die de uniformen voor hen heeft gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team