Zoeken

Tanger maakt voetpaden vrij en niet iedereen is er blij mee

7 februari 2024 - 23:00 - Marokko

©

In Tanger worden acties ondernomen om de openbare ruimte te bevrijden van illegale bezetting. Afgelopen maandag hebben de lokale autoriteiten ingegrepen door stoelen, tafels en reclameborden van winkels en restaurants die de trottoirs bezetten, in beslag te nemen.

Deze actie vond plaats in Boukhalef, nabij de weg naar het vliegveld, waarbij de autoriteiten samenwerkten met de hulptroepen en de lokale politie om de in beslag genomen goederen naar een gemeentelijk depot te brengen. Dit gebeurde op bevel van de prefectuur van Tanger-Assilah.

Lees ook: Marokko: onderzoek naar gesloopte villa’s op openbaar maritiem domein

De ondernemers wiens eigendommen in beslag zijn genomen, zagen hun inkomsten dalen na de actie van de autoriteiten. Zij beweren tegenover Rue20 dat zij over de nodige vergunningen beschikten om hun waren op de openbare weg te plaatsen. Dit wordt echter tegengesproken door gemeentelijke bronnen, die aangeven dat dergelijke vergunningen slechts tijdelijk zijn en dat sommige uitbaters de trottoirs en zelfs groenzones onrechtmatig gebruiken.

Lees ook: Casablanca zet drones in voor toezicht op openbare ruimtes

Niet iedereen is ontevreden met de strenge maatregelen. Veel inwoners prijzen de acties van de lokale autoriteiten en moedigen hen aan om door te gaan met hun inspanningen. Zij vinden dat de ongecontroleerde uitbreiding van commerciële activiteiten op de voetpaden niet alleen het stadsbeeld aantast, maar ook de vrije doorgang voor voetgangers belemmert.

Bladna.nl