Zoeken

Inwoners Tanger zijn parkeerwachters beu

30 januari 2024 - 07:00 - Marokko

©

In Tanger wordt opgeroepen om een einde te maken aan de chaos veroorzaakt door ongeautoriseerde parkeerwachters, vergelijkbaar met de recent aangekondigde maatregelen in Casablanca. Inwoners van Tanger vragen hun lokale autoriteiten om soortgelijke acties te ondernemen, vooral in aanloop naar aankomende sportevenementen.

Burgers in Tanger willen dat de stad een einde maakt aan de wanorde veroorzaakt door illegale parkeerwachters, die dagelijks geld eisen en tot wel 5 dirham per auto vragen. Maatschappelijke organisaties dringen aan op de invoering van nieuwe regelgeving en een strikte naleving daarvan, om een einde te maken aan het fenomeen van parkeerwachters die een bedreiging vormen voor de veiligheid van burgers.

Lees ook: Casablanca : Einde parkeerwachters ? Echt ?

Een mogelijke oplossing zou het uitgeven van vergunningen aan parkeerwachters zijn om het beroep te reguleren. Deze maatregel zou de gemeente Tanger in staat stellen om inkomsten te genereren. Momenteel doen veel parkeerwachters alsof ze vergunningen hebben gekregen, waarvoor ze zogenaamd 600 dirham per jaar betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team