Zoeken

Spanje: plezierboot onderschept met 810 kilo Marokkaanse hasj

24 januari 2022 - 19:40 - Wereld

©

De maritieme dienst van de Guardia Civil heeft een luxejacht onderschept met 810 kilo hasj aan boord, na een half uur durende achtervolging tussen Pilar de la Horadada en de wateren van Cabo Roig, bij Orihuela (Alicante). De bemanningsleden, drie Spanjaarden en een Marokkaan, werden gearresteerd.

Het jacht van ongeveer 15 meter lang was op weg van Cabo de Palos in Cartagena (Murcia) naar de Golf van Torrevieja. De marinedienst van de Guardia Civil merkte ze op, volgens een verklaring van de veiligheidsdienst.

Lees ook: Marokko: drugshandelaars opgepakt na achtervolging op zee

Toen de Guardia Civil de bemanning vroeg de motor uit te zetten voor een routinecontrole in de wateren van Pilar de la Horadada, vluchtte het vaartuig weg volgens ABC. Gedurende de achtervolging van een half uur gooide de bemanning balen hasj overboord. In totaal werden 27 balen van elk 30 kilo uit het water gehaald.

Lees ook: Spanje: Marokkanen opgepakt met ruim 4,7 ton hasj

Vier bemanningsleden, drie Spanjaarden van 26 en 43 jaar en een Marokkaan van 24 jaar, werden gearresteerd en overgeleverd aan de bevoegde gerechtelijke instantie. Alle betrokkenen werden in hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team