Zoeken

Strenge straffen voor naar Marokko gevluchte verdachten

22 maart 2022 - 16:20 - Wereld

©

Hamza Akarkach en Aziz Mozoune, twee gevaarlijke criminelen die door de Belgische federale politie worden gezocht, zijn afgelopen donderdag door de correctionele rechtbank van Brussel tot zware straffen veroordeeld wegens drugssmokkel uit Marokko, ontvoering en vrijheidsberoving van een Belgische man in Spanje.

De correctionele rechtbank van Brussel heeft Hamza Akarkach en Aziz Mozoune veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf met onmiddellijke aanhouding, meldt Belga. Beide verdachten maakten deel uit van een criminele organisatie die betrokken was bij het internationale drugstransport van Marokko naar Europa en België. Zij werden schuldig bevonden aan de ontvoering van een medeplichtige, die in een villa in Marbella aan de Spaanse Costa del Sol in april 2019 gevangen werd gehouden en werd gemarteld.

Lees ook: Zware straf geëist tegen Nordin El Hajjioui in België

Naast deze twee hoofdverdachten werden drie andere beklaagden, Abdelwaheb S., Lionel K. en Thomas S., veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf, terwijl anderen, Mohamed M., Aissam A., Anaïs B.V. en één beklaagde bij verstek, elk werden veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Twee verdachten werden veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en twee anderen tot 5 jaar. Een ander werd schuldig bevonden aan het opzetten van bedrijfsstructuren om drugshandelaars te steunen en veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf. Een laatste verdachte is veroordeeld wegens overtreding van een verbod om als bedrijfsleider op te treden, opgelegd in een proces wegens overheidsfraude, maar is vrijgesproken van beschuldigingen van criminele organisatie, verkoop, vervoer, bezit en distributie van drugs.

Lees ook: België: moordenaars Rachid Moumen veroordeeld

De ontmanteling van het cryptocurrency-netwerk van Sky ECC heeft de zaak van dit wijdverbreide marihuanahandel vooruitgeholpen. Op basis van het bewijsmateriaal heeft de rechtbank het eerste vonnis geveld in een van de belangrijkste strafzaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team