Zoeken

België: moordenaars Rachid Moumen veroordeeld

2 februari 2022 - 19:40 - Wereld

©

Brahim Cherabi (30) en Younis Bahou (25) zijn schuldig bevonden aan de moord op hun landgenoot, de Marokkaanse Rachid Moumen (36), die op 6 juni 2018 in het Belgische Bressoux bij Luik overleed aan een steekwonde in de borst. De twee verdachten werden tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Er zijn verzachtende omstandigheden voor Brahim Cherabi en Younis Bahou, die beschuldigd worden van de moord op Rachid Moumen. Het Luikse hof van assisen heeft de twee mannen veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf met voorwaardelijke schorsing voor de rest van de voorlopige hechtenis, meldt Belga.

Lees ook: Marokkanen staan terecht voor moord in België

Afgelopen vrijdag werden Cherabi en Bahou schuldig bevonden aan aanranding en mishandeling met voorbedachten rade en met de dood tot gevolg, alsmede aan illegaal wapenbezit.

Lees ook: Marokkaanse vrouw op straat doodgestoken in Londen

Rachid Moumen is op 6 juni 2018 in Bressoux overleden aan een steekwonde. Hij zou hebben geweigerd het bedrag van 2000 euro te lenen aan Brahim Cherabi, die hem enkele uren later in zou hebben aangevallen met de hulp van zijn neef, Younis Bahou. De twee aanvallers gaven hun slachtoffer klappen voordat ze hem afmaakten met een slag op het borstbeen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team