Zoeken

Belgische Marokkanen veroordeeld voor smokkelen hasj in gebakjes

13 juni 2022 - 09:00 - Wereld

©

De gerechtelijke politie van Brussel heeft twee Belgisch-Marokkaanse zaakvoerders van een busmaatschappij tussen Brussel en Casablanca gearresteerd. De buschauffeurs van het bedrijf vervoerden namelijk hasj, die in "Marokkaanse gebakjes" verborgen zat. De betrokkenen werden tot gevangenisstraffen veroordeeld.

Het begon allemaal met een anonieme brief die in maart 2019 naar de gerechtelijke politie van Brussel werd gestuurd, om hen te informeren over de regelmatige invoer van honderden kilo’s cannabis door een bedrijf dat busreizen tussen Brussel en Casablanca organiseerde, meldt L’Avenir. De politie maakte gebruik van speciale onderzoeksmethoden om het netwerk te ontmantelen. Ze luisteren de telefoons af van de twee managers van het bedrijf, die de Belgische en Marokkaanse nationaliteit hebben.

Lees ook: Marokkaanse hasj in beslag genomen in tomaten in Spanje

De speurders vernamen dat een bus uit Casablanca in Brussel werd verwacht met "Marokkaanse gebakjes" aan boord. De chauffeurs moesten de passagiers aan het station van Brussel Zuid uit laten stappen om daarna naar een pakhuis te gaan om de "gebakjes" uit te laden. Een paar dagen later kwam de bus ’s nachts aan, liet een dertigtal passagiers uitstappen en vertrok zoals voorzien naar het pakhuis. De chauffeurs rondden hun missie af, maar werden aangehouden door de rechercheurs, toen ze het pakhuis verlieten in een Citroën C3 Picasso.

Tijdens de afzonderlijke ondervragingen werkte één van de verdachten mee. Hij vertrouwde de rechercheurs toe dat het zijn derde reis met drugs aan boord was en dat zijn twee bazen hem een hongerloon betaalden. Hij noemde ook twee carrosseriebouwers uit Jumet. Zij zorgden voor de ruimtes waarin de drugs verstopt werden. Dankzij deze informatie konden de onderzoekers de twee managers van het busbedrijf en de twee carrosseriebouwers arresteren.

Lees ook: Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs betrapt met half ton hasj in Algeciras

De twee Belgische Marokkanen zijn in België veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. De praatgrage bestuurder werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en de tweede tot vier jaar. De twee carrosseriebouwers uit Jumet werden elk veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team