Zoeken

België: Redouane Ahrouch veroordeeld omdat hij vrouw geen hand wil geven

8 februari 2022 - 15:40 - Wereld

©

Redouane Ahrouch, medeoprichter van de Belgische partij ’Islam’, werd afgelopen woensdag door het Brusselse Hof van Beroep veroordeeld wegens discriminatie. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden.

Het is een overwinning voor het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, een Belgische federale overheidsinstelling die gaat over de gelijkheid van vrouwen en mannen. De instelling had een klacht ingediend wegens seksisme tegen Redouane Ahrouch, medeoprichter van de partij Islam. Laatstgenoemde heeft op 22 april 2018 seksistische opmerkingen gemaakt tijdens het televisieprogramma "C’est pas tous les jours dimanche" op RTL-TVI. Hij weigerde toen te praten met columniste Emmanuelle Praet, en wilde haar zelfs niet in de ogen kijken omdat ze een vrouw is.

Lees ook: Redouane Ahrouch van de Belgische partij "Islam" ontslagen na uitspraken over vrouwen

De correctionele rechtbank van Brussel heeft Redouane Ahrouch op 24 april 2019 veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden wegens seksistisch gedrag- en uitlatingen. Ahrouch was ontevreden over de uitspraak en ging in beroep. Woensdag heeft het hof van beroep van Brussel zijn straf verminderd van een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes naar vier maanden, meldt Belga. Hij moet ook 1000 euro schadevergoeding betalen aan Emmanuelle Praet en een symbolische euro aan het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

Lees ook: Man krijgt geen Duitse nationaliteit na weigering hand schudden vrouw

Volgens de rechtbank heeft de medeoprichter van de islamitische partij zich schuldig gemaakt aan discriminatie. "De feiten schaden niet alleen een bepaalde vrouw die wordt veracht omdat zij een vrouw is, maar ook een fundamentele waarde van onze democratische samenleving werd geschaad, namelijk de gelijkheid van vrouwen en mannen", aldus de rechtbank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team