Zoeken

Spanje: oud-burgemeester cel in voor seksueel misbruik Marokkaan

29 maart 2022 - 10:20 - Wereld

©

Het Hooggerechtshof van Madrid heeft de veroordeling bevestigd van de voormalige vice-burgemeester van Palma, Rodrigo de Santos. Hij is tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens seksueel misbruik van een jongeman van Marokkaanse afkomst in een huis dat wordt beheerd door een NGO die banden heeft met de Partido Popular (PP).

In een uitspraak waarover El Diario kon beschikken, verwierp de rechter het beroep van Rodrigo de Santos tegen de uitspraak van de provinciale rechtbank van Madrid van oktober vorig jaar, en achtte de conclusies van de rechtbank "afdoend en redelijk".

Lees ook: Marokko: seksuele uitbuiting meest voorkomende vorm van mensenhandel

De verdachte nal op 8 november 2016 een jonge Marokkaan mee naar zijn flat in de stad Alcobendas waar hij hem vervolgens verkrachtte. De rechtbank beschikt over bewijs dat het slachtoffer, Rachid, door De Santos werd lastiggevallen via berichten op WhatsApp.

Het vroegere afdelingshoofd van de PP op de Balearen werkte sinds 2015 voor de NGO en was sinds oktober 2016 belast met het programma voor sociale re-integratie van gedetineerden. In die hoedanigheid heeft hij zijn macht misbruikt om het slachtoffer en een andere jongeman van Dominicaanse afkomst, te dwingen seksuele betrekkingen te hebben met hem, aldus het Openbaar Ministerie.

Lees ook: Slachtoffers seksuele intimidatie in Marokko: "Breek de stilte"

De aanklager beschuldigde De Santos van acht aanklachten wegens aanranding van jongeren in het centrum en eiste 20 jaar gevangenisstraf tegen hem. De NGO werd ook veroordeeld wegens aanvullende burgerlijke aansprakelijkheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team