Zoeken

Zware straf geëist tegen Nordin El Hajjioui in België

16 maart 2022 - 21:00 - Wereld

©

Maandag is in België een gevangenisstraf van 12 jaar geëist tegen de Belgisch-Marokkaanse Nordin El Hajjioui, meer bekend als "Dikke Nordin". El Hajjioui is één van de meest gezochte verdachten in België en staat in de top 50 van gezochte criminelen van Interpol.

De rechtszaak is maandag van start gegaan in Antwerpen, in de afwezigheid van de 34-jarige hoofdverdachte. El Hajjioui wordt ervan beschuldigd vanuit Dubai een internationale drugsorganisatie gespecialiseerd in de handel van cocaïne te leiden. Het Openbaar Ministerie heeft tegen Dikke Nordin een gevangenisstraf van 12 jaar en een boete van 100.000 euro geëist. Dat bericht Belga.

Lees ook: VAE weigeren Antwerpse drugscrimineel ‘Dikke Nordin’ uit te leveren

El Hajjioui wordt tevens verdacht van het leveren van wapens aan leden van zijn organisatie om de drugssmokkel te beveiligen. De wapens zouden ook zijn gebruikt bij afrekeningen, aldus de procureur. Tegen vijftig andere verdachten in deze zaak werden gevangenisstraffen van 3 maanden tot 10 jaar geëist.

Lees ook: Dubai, keuze schuilplaats voor Marokkaanse criminelen?

Het Antwerpse gerecht had Nordin El Hajjioui in 2017 al tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 40 maanden veroordeeld voor drugshandel. Dikke Nordin vluchtte na zijn veroordeling naar Dubai, waar hij werd gearresteerd. Na de betaling van een borgsom van 10.000 euro werd hij opnieuw vrijgelaten. In januari had een rechtbank in de Verenigde Arabische Emiraten drie aanvragen tot uitlevering van België verworpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team