Zoeken

Marokko: dit zijn de steden waar de prijzen zijn gedaald (en gestegen)

22 december 2023 - 19:00 - Economie

©

De consumentenprijzen in Marokko hebben een lichte daling van 0,3% laten zien, volgens de laatste cijfers van het Hoog Commissariaat voor Planning (HCP).

Deze daling is het resultaat van een afname van 0,7% in de index van voedingsproducten en een stagnatie van de index voor niet-voedingsproducten. De kerninflatie-indicator is stabiel gebleven over een maand en is met 3,6% gestegen over een jaar.

Lees ook: Onverwachte daling consumentenprijzen in Al Hoceima

De waargenomen dalingen in voedingsprijzen tussen oktober en november 2023 betreffen voornamelijk "Fruit" met 15,5%, "Oliën en vetten" met 0,8%, "Brood en granen" met 0,2% en "Suiker, jam, honing, chocolade en snoep" met 0,1%. Daarentegen zijn de prijzen gestegen met 4,6% voor "Groenten", 3,0% voor "Vis en zeevruchten" en 0,6% voor "Vlees". Voor niet-voedingsproducten betrof de daling voornamelijk de prijzen van "Brandstoffen" met 1,1%.

Lees ook: Marokko: fruit- en groenteprijzen bereiken recordhoogte

De meest significante dalingen in de consumentenprijsindex werden waargenomen in Agadir met 0,9%, in Kenitra en Laayoune met 0,8%, in Marrakech, Tetouan en Errachidia met 0,7%, in Meknes en Tanger met 0,6%, in Casablanca met 0,4%, in Guelmim met 0,3% en in Settat en Al Hoceima met 0,2%. Aan de andere kant zijn stijgingen opgetekend in Safi met 0,9%, in Beni Mellal met 0,5% en in Fez en Dakhla met 0,3%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team