Zoeken

Sterke daling hotelboekingen voor eindejaarsperiode in Marokko

19 december 2023 - 09:00 - Economie

©

De Marokkaanse hotelbranche ervaart een significante daling in boekingen voor de eindejaarsperiode. Deze ontwikkeling vormt een tegenslag voor de sector, die recent al werd getroffen door de zware aardbeving op 8 september.

Na een tijdelijke opleving in oktober, toen Marrakech een bijeenkomst van het IMF en de Wereldbank hostte, zijn de zaken weer sterk achteruitgegaan in de hotelsector.

Lees ook: Strengere normen voor Marokkaanse hotels

De recente gebeurtenissen in Gaza, op ongeveer 3500 kilometer afstand, hebben volgens reisorganisator Faouzi Zemrani uit Marrakech geleid tot annuleringen en een sterke daling van de winterreserveringen. Dit wordt bevestigd door verschillende hotels in Marrakech, die aan Reuters hebben gemeld dat de boekingen voor de eindejaarsperiode lager zijn dan voor de Covid-19-pandemie.

Na de normalisatie van diplomatieke betrekkingen met Israël in december 2020, rekende Marokko op een toestroom van Israëlische toeristen. Volgens Henri Abizker, die reizen organiseert voor Israëlische toeristen, is deze verwachting nu "op een laag pitje". Hij hoopt echter op een massale aankomst van Israëlische toeristen in Marokko na het huidige conflict tussen Israël en de Palestijnse islamitische beweging Hamas.

Lees ook: Marokko wil zijn hotels op orde brengen

In oktober had Israël luchtvaartmaatschappijen El Al, Israir en Arkia gemobiliseerd voor de repatriëring van reservisten die in Marokko, Griekenland en Turkije verbleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team