Zoeken

Walid Regragui’s reactie op zaak Lamine Yamal

31 augustus 2023 - 19:50 - Sport

©

Marokko heeft Lamine Yamal niet opgeroepen voor de wedstrijden tegen Burkina Faso en Liberia. De naam van de jonge speler staat niet op de lijst die deze donderdag door bondscoach Walid Regragui is gepubliceerd.

"Het is een persoonlijke beslissing. We hebben de kwestie overwogen, maar we kunnen niemand dwingen voor Marokko te spelen. We zijn ons ervan bewust dat hij potentieel en toekomst heeft. Hij is geboren in Spanje. Ik zou op zijn leeftijd niet in deze situatie willen zitten", legde de coach van de Atlas Leeuwen uit.

Lees ook: Walid Regragui mengt zich in strijd voor Lamine Yamal

Vorige week hadden Francis Hernandez en Vicente Blanco van de Spaanse Federatie afzonderlijk gesproken met Yamal en de leiders van Barça om de 16-jarige speler te overtuigen voor het Spaans elftal te kiezen, meldt Marca. Walid Regragui was vorige week ook in Barcelona om een gesprek te hebben met de jonge aanvaller, geboren in Spanje uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaans-Guinese moeder.

Lees ook: Walid Regragui sluit Hakim Ziyech uit

Walid Regragui sprak eveneens over de situatie van Brahim Diaz, de speler van Real Madrid die ook door Marokko benaderd werd. "Brahim is uiteraard van belang voor ons. Maar er zijn veel aspecten in zulke gevallen, en ze zijn niet gemakkelijk op te lossen. Een daarvan is de Afrika Cup in januari, wat ons niet helpt", legde Regragui uit.

Bladna.nl