Zoeken

Walid Regragui mengt zich in strijd voor Lamine Yamal

26 augustus 2023 - 16:00 - Sport

©

De Spaans-Marokkaans-Equatoriaal-Guinese Lamine Yamal, de jongste speler in de geschiedenis van FC Barcelona, heeft zijn sportnationaliteit nog niet gekozen. Foto’s van hem samen met de coach van de Atlas Leeuwen, Walid Regragui, suggereren echter dat zijn keuze naar Marokko zal gaan.

Vrijdag gingen foto’s van de bondscoach en de jonge vleugelspeler van Barça, viraal op sociale media. Walid Regragui en Lamine Yamal zouden elkaar hebben ontmoet in een restaurant, waarbij de eerste de laatste probeerde over te halen om voor het Marokkaans elftal te kiezen, melden Spaanse media. Voor deze ontmoeting werd een foto gedeeld op sociale media waarop de jonge speler, zijn vader en zijn zaakwaarnemer te zien zijn met de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Fouzi Lekjaâ.

Lees ook: Zal Lamine Yamal Spanje boven Marokko verkiezen?

Geboren in Spanje uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guinese moeder, is de 16-jarige Lamine Yamal in beeld bij zowel Marokko als Spanje. De Marokkaanse sportautoriteiten hopen dat hij ervoor kiest om voor Marokko uit te komen. De ontmoeting met Fouzi Lekjaâ zou de jonge speler kunnen beïnvloeden bij zijn keuze van een sportnationaliteit. Hij zal mogelijk in de lijst van Walid Regragui worden opgenomen, die bekend zal worden gemaakt tijdens een persconferentie komende dinsdag in het Mohammed VI voetbalcomplex in Maâmora.

Lees ook: Lamine Yamal: de toekomst van Barça én Marokko?

Spanje zet ondertussen ook alles op alles om Lamine voor zich te winnen. Hij maakte indruk in de jeugdcategorieën van Barça en het Spaanse nationale team (U15, U16, U17 en U19). Yamal staat op de voorlopige lijst van de Spaanse coach Luis de la Fuente en zou op 1 september officieel kunnen worden aangekondigd, volgens de krant Sport. De afwezigheid van Lamine Yamal op de U18-lijst van La Roja zou deze informatie kunnen bevestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team