Barça-sensatie Lamine Yamal verandert spel in 12 minuten

10 augustus 2023 - 23:30 - Sport

©

Lamine Yamal, het Marokkaanse wonderkind van Barça, dat vorig seizoen zijn debuut maakte in het eerste elftal op slechts 15-jarige leeftijd, was dinsdag doorslaggevend tegen Tottenham (4-2).

Voordat Yamal het veld betrad, minder dan tien minuten voor het einde van de wedstrijd, stonden de Blaugrana met 2-1 achter. De prestatie van de jonge speler stelde Barça in staat om gelijk te maken en uiteindelijk te winnen (4-2). De Marokkaanse vleugelspeler was doorslaggevend bij alle drie de doelpunten die Barça in 12 minuten maakte. Een minuut na zijn entree op het veld gaf hij een beslissende pass, waardoor zijn team de gelijkmaker scoorde, meldt Sports.

Yamal, opgeleid door La Masia, de academie van Barça, was opgeroepen voor het Spaanse U19-team, maar werd later gestraft voor ongedisciplineerd gedrag. Met een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guinese moeder, zou de jongeman kunnen kiezen om voor Marokko of Equatoriaal-Guinea te spelen. Yamal heeft momenteel geen contract met Barça, een situatie die zijn nieuwe zaakwaarnemer Jorge Mendes snel zal moeten verhelpen.

Vorig seizoen werd Yamal op 15-jarige leeftijd de jongste speler in de clubgeschiedenis die een wedstrijd in het eerste elftal speelde. "Hij lijkt op Lionel Messi of Ansu Fati, hij heeft dat aangeboren talent en je zou niet zeggen dat hij maar vijftien is. Hij kan het team zijn stempel opleggen," zei Xavi Hernandez over de jonge speler.