Zoeken

Lamine Yamal: een "staatskwestie" voor Marokko

30 augustus 2023 - 20:00 - Sport

©

Afgezanten van Koning Mohammed VI proberen de Spaans-Marokkaans-Equatoriaal-Guinese Lamine Yamal en de Marokkaanse aanvaller Brahim Diaz, beiden eveneens in het vizier van Spanje, te overtuigen om voor Marokko te kiezen.

De keuze van de sportnationaliteit van Yamal en Diaz wordt beschouwd als "een staatsaangelegenheid" in Marokko, aldus de Spaanse pers. Spanje stelt ook alles in het werk stelt om Lamine Yamal en Brahim Diaz aan te trekken. Yamal maakte een veelbelovende debuut in de jeugdcategorieën van Barça en het Spaanse jeugdelftal (U15, U16, U17 en U19). Brahim Diaz nam deel aan het Europees kampioenschap onder 17 in 2016 in Azerbeidzjan met Spanje.

Lees ook: Walid Regragui mengt zich in strijd voor Lamine Yamal

In de race naar het contracteren van de twee talenten hebben vertegenwoordigers van Koning Mohammed VI persoonlijk contact opgenomen met beide spelers om hen te overtuigen de kleuren van Marokko te verdedigen. De afgezanten van de monarch maakten hen duidelijk dat ze niet alleen zouden spelen voor een van de beste voetbalteams ter wereld, maar ook iconen in Marokko zouden worden, door met de Atlas Leeuwen aan het WK-2030 deel te nemen, dat Marokko samen met Spanje en Portugal hoopt te organiseren.

Lees ook: Walid Regragui vertelt over ontmoeting met Brahim Diaz

De twee binationals staan momenteel niet op de lijst van spelers die Walid Regragui heeft geselecteerd voor de komende wedstrijden van de Atlas Leeuwen, op 9 september in Agadir tegen Liberia voor de kwalificatie van de Afrika Cup en op 12 september voor een oefenduel tegen Burkina Faso in Frankrijk. Walid Regragui heeft gesprekken gehad met zowel Yamal en Diaz en zou bereid zijn hen in zijn selectie op te nemen als ze interesse tonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team