Zoeken

Spirit AeroSystems produceert vliegtuigonderdelen in Marokko

28 juni 2022 - 19:40 - Economie

©

Het Amerikaanse bedrijf Spirit AeroSystems, dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van vliegtuigstructuren voor de burger- en militaire luchtvaart, is in de fabriek van Midparc in Casablanca officieel begonnen met de productie van onderdelen voor de romp van de Airbus A220.

De fabriek van 25.000 m² is speciaal ontworpen voor de productie van de voor- en achterdelen van de Airbus A220. In een persbericht van het bedrijf staat dat meer dan 300 werknemers zullen helpen bij de uitvoering van de productieprogramma’s van Spirit, naarmate de fabriek haar productieportefeuille verder uitbreidt.

Lees ook: Bombardier verkoopt fabriek in Casablanca aan Amerikaanse groep

Voor assemblage worden de onderdelen vervolgens naar de site van Spirit AeroSystems in Belfast, Noord-Ierland, vervoerd. Bij de aankoop van beide vestigingen door Spirit in 2020 werd rekening gehouden met een uitgebreide strategie van diversificatie. Hierbij werd vliegtuigbouwer Airbus betrokken en werden de wereldwijde aanwezigheid van Spirit en de dienstverlening aan de klanten verbeterd.

"Deze ultramoderne fabriek, die gespecialiseerd is in de vervaardiging van onderdelen en vliegtuigstructuren, heeft zich gevestigd als één van de vlaggenschepen van de Marokkaanse luchtvaartindustrie," verklaarde minister Ryad Mezour van Industrie en Handel tijdens de openingsceremonie.

Lees ook: Tanger: Franse Daher huldigt fabriek van 15 miljoen euro in

"Met de steun van het ministerie van Industrie hebben wij een ambitieus plan opgesteld om de groei van onze fabriek te versnellen, en wij verheugen ons op de uitbreiding van onze productiecapaciteit voor het nieuwste Airbus-programma," aldus Stephen Orr, vice-president van Spirit AeroSystems in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team