Zoeken

Bombardier verkoopt fabriek in Casablanca aan Amerikaanse groep

29 oktober 2020 - 12:20 - Economie

©

De Canadese groep Bombardier en het Amerikaanse Spirit AeroSystems zijn tot een akkoord gekomen. Voortaan is Spirit AeroSystems belast met de fabrieken van Bombardier in Casablanca, Belfast in Noord-Ierland en Dallas in de Verenigde Staten.

De Canadese groep Bombardier kondigde maandag de overeenkomst aan tussen de twee partijen. Ze maakten het gewijzigde akkoord bekend voor de overdracht van hun activiteiten voor vliegtuigconstructies ten behoeve van de vliegtuigfabrikant Spirit AeroSystems. De overdracht vond plaats voor een bedrag van 275 miljoen dollar, in plaats van de oorspronkelijk geplande 500 miljoen dollar.

De overeenkomst treedt in werking op 30 oktober. Eric Martel, President en CEO van Bombardier, denkt dat deze deal kan helpen om Bombardier opnieuw te positioneren als een bedrijf dat zich richt op zakenvliegtuigen, meldt Challenge.

Volgens dezelfde bron heeft de Amerikaanse koper zich ertoe verbonden alle toezeggingen aan Bombardier in Marokko na te komen, inclusief de plannen om de fabriek uit te breiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team