Zoeken

Spanje verliest 500 miljoen euro door annulering Marhaba 2021

10 juni 2021 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Doordat Spanje wordt uitgesloten van de jaarlijkse operatie Marhaba 2021, lopen Spaanse bedrijven enorme winsten mis. Zij doen een beroep op hun politieke leiders om druk uit te oefenen op Marokko.

Een uitsluiting die zware economische gevolgen met zich meebrengt. "Koning Mohammed VI heeft Spaanse bedrijven een zware klap toegebracht met verliezen die worden geschat op 500 miljoen euro, vooral voor de regio Cádiz waar de werkloosheid 25% van de bevolking hard treft", schrijft El Mundo in een opiniestuk.

Het besluit van Rabat betekent een enorm verlies aan inkomsten voor de Spaanse havens, die traditioneel betrokken zijn bij de Marhaba-operatie, een jaarlijks terugkerende actie waarbij bijna 3 miljoen Marokkanen die in het buitenland wonen, naar Marokko terugkeren om er de zomervakantie door te brengen.

Lees ook: Annulering Marhaba 2021 catastrofaal voor Algeciras

Volgens Macarena Olona, lid van het Spaanse Lagerhuis, zal de uitsluiting van Spaanse havens door Marokko een negatief effect hebben op de activiteit van Spaanse scheepvaartmaatschappijen. "Alleen al in Motril betekent dit een verlies van 20 miljoen euro. Dit is een activiteit die een grote economische impact heeft op deze stad. Deze uitsluiting zal gevolgen hebben voor de havens van Algeciras, Tarifa, Malaga, Motril, Almeria, Alicante, Ceuta en Melilla. Tragisch! ", schreef ze op Twitter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team