Zoeken

Marokko wilde Brahim Diaz als vervanger voor Amine Harit

17 november 2022 - 10:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft naar verluidt Brahim Diaz benaderd om hem over te halen de geblesseerde Amine Harit te vervangen op het WK in Qatar. De Spaanse Marokkaan, die voor het Spaans elftal koos, weigerde.

Amine Harit zal niet kunnen deelnemen aan het WK van 2022 wegens een blessure aan zijn linkerknie. Zondag heeft de Marokkaanse spits van Olympique de Marseille zich geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Monaco. In de aanloop naar het WK wilde de Marokkaanse voetbalbond Brahim Diaz als vervanger bij de Atlas Leeuwen onderbrengen.

Lees ook: Amine Harit niet naar WK Qatar door blessure

Maar de van Real Madrid geleende Milan-speler, die in 13 Serie A-wedstrijden vier doelpunten en een assist leverde, heeft geen interesse in het aanbod van Marokko. Volgens Marca is het zijn droom om voor Spanje te spelen. Bovendien zou een overstap naar de Marokkaanse ploeg vijf dagen voor het begin van het WK, een hopeloze zaak zijn.

Brahim Diaz is Spaans U21-international en maakte zijn debuut in een 4-0 vriendschappelijke wedstrijd tegen Litouwen ter voorbereiding op de Euro 2020, waarbij hij het tweede doelpunt scoorde. Het is zijn doel om met Spanje deel te nemen aan de Euro 2024 en het WK 2026.

Lees ook: Noussair Mazraoui loopt net voor WK blessure op

De interesse van Marokko in Brahim Diaz is niet geheel nieuw. Ook voor het WK 2018 had de Marokkaanse voetbalbond al een poging gedaan om de speler te overtuigen, zonder succes.

Bladna.nl