Zoeken

Spanje: "Marokko bevordert illegale immigratie"

25 november 2020 - 13:00 - Marokko

©

Marokko zit in het beklaagdenbankje wegens de illegale immigratie naar Spanje. 83,1% van de Spanjaarden beschuldigt het koninkrijk van het bevorderen van de illegale immigratie via de Middellandse Zee.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door SocioMétrica voor El Español, vindt slechts 5,7% van de respondenten dat Marokko op een vriendschappelijke manier samenwerkt met Spanje. Ze geloven dat Marokko, in tegenstelling tot andere grenslanden, het enige land is dat zijn grenzen met Europa niet goed controleert.

Marokko ziet bijna dagelijks migranten aan zijn kusten via Spanje naar Europa vertrekken. De Spanjaarden vinden de afreis aan de Marokkaanse kusten zorgelijk. Ze vergelijken Marokko met Turkije, Libië en Algerije, die een betere controle hebben van hun grenzen met Europa.

Deze toename van migranten aan de poorten van Spanje, heeft geleid tot een rondreis van enkele Spaanse ministers door Marokko en Senegal. Hun doel is om de migratiegolf af te remmen. Ze drongen er bij jongeren op aan om gebruik te maken van de legale kanalen om naar Europa te reizen. González Laya, de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, zegt dat Spanje zijn deuren heropent voor Senegalezen die op een legale en ordelijke manier naar Spanje willen migreren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team