Zoeken

Marokko weigert financiële hulp van Spanje

6 oktober 2021 - 15:50 - Marokko

©

Marokko zou een financiële hulp van 30 miljoen euro van Spanje bestemd voor de strijd tegen illegale immigratie kunnen weigeren.

Rabat heeft de door de Spaanse regering aangeboden financiële hulp van 30 miljoen euro, nog steeds niet officieel geaccepteerd. Het geld was door Madrid vrijgemaakt voor de strijd tegen de illegale immigratie.

Lees ook: Spanje overweegt opnieuw donatie 90 quads aan Marokko

Bronnen van La Razón melden dat Rabat nog tot 8 oktober heeft om het rekeningnummer waarop het geld moet worden gestort, aan Madrid mee te delen. Maar voor volgens het blad onduidelijke redenen, zou Marokko deze hulp weigeren. Spaanse regeringsbronnen bevestigen de informatie terwijl Marokko voorlopig niet over de zaak wenst te communiceren.

De financiële hulp was in mei dit jaar tijdens een ministerraad in Spanje goedgekeurd ondanks de diplomatiek spanningen die toen op hun hoogtepunt waren. Het bedrag werd ook opgenomen in de staatsbegroting, wat in 2019, toen Spanje 32 miljoen euro aan Rabat had beloofd, niet het geval was.

Lees ook: 5000 Marokkaanse illegalen teruggestuurd door Spanje

Het geld heeft als eindbestemming een betere bewaking van de grensovergangen, het onderhoud van het materieel en de betaling van het personeel. Fernando Grande-Marlaska, Spaanse minister van Binnenlandse zaken, liet onlangs weten dat deze hulp niet alleen aan Marokko werd toegekend. Ook landen als Ivoorkust, Gambia, Ghana, Guinee, Mauritanië, Senegal en Tunesië, met wie Spanje samenwerkt in de strijd tegen de illegale immigratie, krijgen jaarlijks een financiële hulp toegekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team