Zoeken

Spanje eist Covid-certificaat voor reizigers uit Marokko

17 september 2022 - 09:00 - Wereld

©

Spanje eist van grensarbeiders en andere reizigers met een Schengenvisum uit Marokko, een covid-19-vaccinatiebewijs, een herstelcertificaat of een negatieve PCR-test.

De maatregel werd donderdag bekendgemaakt in het Staatsblad (BOE). Het wijzigt het decreet van 17 juli 2020 tot vaststelling van de criteria voor de toepassing van de maatregel van tijdelijke beperking van niet-essentiële reizen van derde landen naar de Europese Unie en de landen van het Schengengebied, om redenen van openbare orde en volksgezondheid, in verband met de Covid-19-gezondheidscrisis.

Lees ook: Een derde Schengenvisa-aanvragen Marokkanen afgewezen

Zo zal elke onderdaan van een derde land die uit Marokko komt, vrij toegang hebben tot het Spaanse grondgebied. Reizigers met een Schengenvisum en grensarbeiders met een geldige identiteitskaart van een buitenlander of een specifiek visum voor Sebta of Melilla komen wel in aanmerking.

Lees ook: Verkrijgen Schengenvisa verloopt moeilijk voor Marokkanen

De maatregel blijft van kracht tot 15 november om 12.00 uur, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen in de situatie of nieuwe aanbevelingen van de Europese Unie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team