Zoeken

Spanje: afschaffing inreisformulier voor gevaccineerde Marokkanen

2 mei 2022 - 09:40 - Wereld

©

Gevaccineerde Marokkanen hoeven voortaan niet langer het formulier "Spain Travel Health (SPTH)" in te vullen, om Spanje via de lucht of over zee binnen te komen. De maatregel is opgeheven voor mensen die gevaccineerd zijn tegen Covid-19, met één van de vaccins die in de Europese Unie erkend is.

Reizigers naar Spanje die over een vaccinatiepas beschikken, hoeven sinds 6 april niet langer het online formulier in te vullen voor hun vertrek om een QR-code toebedeeld te krijgen, meldt de website Tourmag. "Er zullen geen aanvullende documenten worden gevraagd, noch bij het aan boord gaan, noch bij de gezondheidscontroles bij aankomst", aldus het Spaanse bureau voor toerisme.

Lees ook: Marokko erkent vaccinatiepas volgens regels land van afgifte

Het bureau benadrukt dat "mensen die niet beschikken over een geldig digitaal coronapaspoort van de Europese Unie of een gelijkwaardig certificaat, maar wel gebruik willen maken van lucht- of zeevervoer, nog steeds het formulier voor de gezondheidscontrole vóór het vertrek voor een reis naar Spanje moeten invullen via de website www.spth.gob.es of de Spanje Travel Health-app".

Of ze nu per vliegtuig of per boot aankomen, Marokkanen ouder dan 12 jaar moeten een bewijs van vaccinatie overleggen, waaruit blijkt dat het volledige vaccinatieschema (twee doses) meer dan 14 dagen geleden is uitgevoerd, of over een negatieve PCR-test beschikken van minder dan 72 uur oud, of een antigeentest van minder dan 24 uur oud, of een corona-herstelcertificaat, geldig vanaf de 11ᵉ dag na de eerste positieve test voor een totale periode van 180 dagen.

Lees ook: Formaliteiten om naar Marokko te reizen

Deze documenten kunnen worden overgelegd in de vorm van het Europees gezondheidscertificaat, in digitaal formaat of op papier. Reizigers via het luchtvervoer die een aansluitende vlucht hebben, worden vrijgesteld van deze formaliteiten, evenals kinderen onder twaalf jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team