Zoeken

Spanje houdt grens met Sebta gesloten tot 30 maart

27 februari 2022 - 19:00 - Wereld

©

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de sluiting van de grens met Marokko verlengd met een maand, tot 30 maart 2022, omwille van de coronapandemie.

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska, verlengt nu reeds bijna twee jaar lang, aan het eind van elke maand, de sluiting van de grens met Marokko. Ook deze zaterdag heeft hij een decreet uitgevaardigd om de sluiting tot 30 maart te verlengen. Het document, dat in het Staatsblad werd gepubliceerd, verplicht tevens reizigers uit derde landen om een vaccinatiebewijs voor te leggen en voor minderjarigen tussen 12 en 18 jaar een negatieve PCR-test van maximum 72 uur, aldus Ceuta al dia.

Lees ook: In Sebta geblokkeerd gezin eist heropening grenzen Marokko

Marokko besloot op 13 maart 2020 eenzijdig om zijn grenzen met Spanje te sluiten om de verspreiding van Covid-19 op zijn grondgebied te beperken. Enkele dagen later hebben ook de Spaanse autoriteiten de maatregel omwille van dezelfde redenen ingevoerd. Sindsdien zijn de grenzen gesloten, zonder vooruitzicht op een heropening.

Lees ook: Spanje onderhandelt met Marokko hervatting zeeverbindingen dit jaar

Afgezien van de gezondheidscrisis, heeft de diplomatieke crisis tussen de twee landen, met op de achtergrond de Sahara-kwestie, de heropening van de grenzen er waarschijnlijk niet gemakkelijker op gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team