Zoeken

Spanje installeert geautomatiseerd controlesysteem bij grens Melilla

19 oktober 2022 - 18:00 - Wereld

©

Spanje is van plan om aan de grens van Melilla met Marokko gebruik te maken van het geautomatiseerde IT-systeem (EES), om de in- en uitreis van reizigers uit niet-EU-landen te registreren. Het systeem zal naar verwachting in 2023 operationeel zijn.

Een deel van de infrastructuur van de grensovergang zal aangepast moeten worden om het de technische apparatuur te installeren die voor het systeem nodig is, aldus La Razon. Volgens Sabrina Moh, regeringsafgevaardigde voor Melilla, "zal het systeem de grenscontroles efficiënter en veiliger maken". Het betreft reizigers die een visum nodig hebben en reizigers die zonder visum de Schengenlanden mogen bezoeken voor een korte periode. De naam, het reisdocument, vingerafdrukken en een gezichtsscan van de reizigers wordt vastgelegd.

Lees ook: Spanje verscherpt controles bij grens Sebta

Het elektronische systeem moet het makkelijker maken voor de autoriteiten om te controleren of reizigers die kort mogen verblijven, die periode ook respecteren. De autoriteiten krijgen automatisch een bericht als iemand langer dan toegestaan in Spanje blijft. Daarnaast moet het EES ook helpen bij de preventie en detectie van terrorisme en andere criminaliteit.

Lees ook: Spanje verstevigt grens met Marokko in Sebta

Het systeem wordt geïnstalleerd aan de grens van Beni Ensar, overeenkomstig verordeningen van de Europese Unie. De arbeidsomstandigheden van de agenten van de nationale politie en de Guardia Civil aan de grens zullen hiermee ook aanzienlijk worden verbeterd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team