Zoeken

Spanje benoemt adviseur op ambassade in Marokko

4 augustus 2022 - 17:40 - Wereld

©

De Spaanse Commissaris-Generaal voor Buitenlanders, Juan Enrique Taborda, werd onlangs benoemd tot consulent voor Binnenlandse Zaken op de Spaanse Ambassade in Rabat.

Taborda was bijna vier jaar Commissaris-Generaal voor Buitenlanders. Nu is hij bevorderd tot consulent binnenlandse zaken op de Spaanse Ambassade in Rabat, waardoor de post vacant is. Het Directoraat-Generaal van de Politie heeft een "expliciete" procedure gestart om deze strategische functie te vullen, meldt El Independiente.

Lees ook: Gaat Spanje Marokkanen massaal legaliseren?

Voor Marokko en Spanje is de samenwerking op het gebied van migratie erg belangrijk. Daarom stuurde de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Grande-Marlaska, Taborda naar Rabat. Hij is een expert in migratiekwesties.

Juan Enrique Taborda, die op 22 augustus 63 jaar wordt, trad in 1982 in dienst bij de Spaanse politie. Zijn benoeming tot adviseur van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rabat komt enkele maanden na de hervatting van de betrekkingen tussen Spanje en Marokko.

Lees ook: Marokko benoemt 16 nieuwe consuls, ook in Nederland

Uit statistieken van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat eind juli 16.718 mensen illegaal Spanje zijn binnengekomen, 3,3% meer dan in dezelfde periode in 2021 (16.180).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team