Zoeken

Spanje zet 14.800 agenten in voor Operatie Marhaba 2022

3 mei 2022 - 21:00 - Wereld

©

Spanje heeft vrijdag de inzet aangekondigd van een belangrijk beveiligingssysteem met 14.870 agenten van de nationale politie en de burgerwacht, voor Operatie Marhaba 2022.

Na twee jaar opgeschort te zijn geweest door de gezondheidscrisis en de diplomatieke onenigheden, gaat de zomeroperatie Marhaba 2022 dit jaar wel door. Voor deze editie heeft Spanje besloten om de veiligheid op te schroeven met de inzet van 14.870 agenten.

Lees ook: Spanje houdt grenzen met Marokko gesloten tot 15 mei

Het besluit werd genomen tijdens de tweede vergadering van het Staatscomité voor Coördinatie en Beheer (CECOD) van Operatie Marhaba, die vrijdag werd geleid door de ondersecretaris van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, Isabel Goicoechea.

Lees ook: Operatie Marhaba 2022 zal "uitzonderlijk" zijn

Goicoechea zal aan het hoofd staan van de Spaanse delegatie die op donderdag 5 mei in Rabat wordt verwacht voor gesprekken met de Marokkaanse autoriteiten ter voorbereiding van de zomeroperatie Marhaba 2022. De directeur-generaal van Civiele Bescherming, Leonardo Marcos, de directeur-generaal van Verkeer, Pere Navarro, en vertegenwoordigers van de ministeries van Ecologische Transitie en Buitenlandse Zaken zullen deel uitmaken van de Spaanse delegatie. Dat bericht Europa Press.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team