Zoeken

Marokko benoemt 16 nieuwe consuls, ook in Nederland

22 juni 2022 - 10:00 - Marokko

©

Na een oproep tot kandidaatstelling, kondigt het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zestien nieuwe benoemingen van consuls-generaal aan, in het kader van de jaarlijkse mobiliteitsoperatie van het personeel van het ministerie.

Volgens een verklaring van het ministerie, maakt deze golf van benoemingen deel uit van de consolidatie van de verworven consulaire deskundigheid en de erkenning van verdiensten. Zo heeft 60% van de benoemingen betrekking op ambtenaren die voorheen een functie hadden op het niveau van de centrale administratie en de diplomatieke missies.

Lees ook: Marokko benoemt nieuwe consuls in Nederland en België

Daarnaast is het eveneens de bedoeling nieuw bloed in de consulaire functies te injecteren en de deskundigheid van vrouwen te bevorderen. Zo’n 56% van de consuls-generaal wordt voor het eerst benoemd, en 40% van hen is vrouw, aldus dezelfde bron.

Om positieve ervaringen te bevorderen worden sommige consuls-generaal overgeplaatst naar andere consulaire posten. Zo was Salim Lahjomri bijvoorbeeld eerder consul in Antwerpen in België en gaat hij nu naar Amsterdam. In Nederland werd ook Abdelali El Kabiti Idrissi benoemd voor de stad Rotterdam.

Lees ook: Marokkaanse consulaten krijgen opknapbeurt van 250 miljoen

Verder werden voor Frankrijk benoemd: Nada Bakkali Al Hassani (Parijs), Najoua El Berrak (Bastia), Mohamed Al Hajri (Orly), Meryem Taleb (Rennes), Mustapha El Bouazzaoui (Mantes-la-Jolie).

Voor Spanje: Kamal Haoudi (Almería), Sidi Mohamed Biadillah (Bilbao), Sanaa Merouah (Murcia), Ikram Chahine (Tarragona), Kamal Arifi (Valencia), Fatiha El Kamouri (Las Palmas).

Lees ook: Ophef om mobiel consulaat van Marokko in Spanje

Mohamed Khalil gaat naar Napels in Italië, Aziz El Achouri naar Djedda in Saoedi-Arabië en Adessamad Tajramt naar Londen in Groot-Brittannië.

Bladna.nl