Zoeken

Spaanse minister van Binnenlandse Zaken neemt het op voor Marokko

19 juni 2022 - 17:00 - Wereld

©

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska, besprak de kwaliteit van de bilaterale betrekkingen tussen zijn land en Marokko en beschreef het koninkrijk daarbij als een "strategisch en betrouwbaar buurland".

De betrekkingen tussen Marokko en Spanje zijn "belangrijk en transversaal, aangezien ze betrekking hebben op verschillende gebieden zoals veiligheid, economie en cultuur", aldus Grande-Marlaska. Hij is van mening dat het koninkrijk "een onmiskenbaar strategisch en betrouwbaar buurland is, waarmee wij gemeenschappelijke belangen delen".

Lees ook: Spanje zou standpunt over Sahara opnieuw kunnen wijzigen

Als voorbeeld noemde de Spaanse minister de gezamenlijke organisatie van de Operatie Marhaba, die volgens hem "een goed bewijs is van de doeltreffende coördinatie tussen de twee landen". Hij toonde zich in dat verband ook verheugd over de resultaten van de werkvergadering die woensdag in Madrid is gehouden met zijn Marokkaanse ambtgenoot, Abdelouafi Laftit.

Lees ook: Pedro Sanchez aan Koning Mohammed VI: "Sebta en Melilla zijn Spaans"

Tenslotte toonde de Spaanse minister zich verheugd over de nieuwe en ongekende dynamiek in de betrekkingen tussen beide landen, die is gebaseerd op transparantie, wederzijds respect, wederzijds vertrouwen, openhartige en loyale samenwerking en permanent overleg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team