Zoeken

Spaanse regering "lastiggevallen" over verkoop onderzeeër aan Marokko

29 april 2023 - 23:00 - Wereld

©

Carles Mulet, de senator van Compromís, heeft de Spaanse regering opnieuw een reeks vragen gesteld over de verkoop van de onderzeeër Tramontana (S-74) aan Marokko, voor de prijs van 1 euro. Het eerdere antwoord van de Spaanse regering leidde tot verdere vragen van de senator over deze controverse, die is ontstaan uit een grap.

Op 18 april stuurde de regering van Pedro Sánchez een antwoord op de reeks vragen die senator Carles Mulet op 28 december stelde over de vermeende verkoop van de onderzeeër aan Marokko, voor de symbolische prijs van één euro. Een bericht gepubliceerd door de gespecialiseerde website Naval Forum, die aan het einde van de tekst stelde dat het om een "grap" ging om "de dag van Sint Innocentius te vieren", zorgde voor een enorme controverse op sociale media.

Lees ook: Spanje ontkent verkoop van onderzeeër aan Marokko voor één euro

Maar de senator van Compromís nam de zaak serieus en stuurde op 30 december een schriftelijke vraag aan de regering. Carles Mulet wilde weten of de Spaanse regering "garanties had dat dit materieel niet door het Marokkaanse regime tegen de Spaanse belangen zal worden gebruikt". In haar antwoord van 2 maart verklaarde de Spaanse regering geen kennis te hebben van "enig element dat de juistheid van deze informatie ondersteunt".

Lees ook: Marokkaanse zeemacht redt 136 mensen op zee

Na dit bondige antwoord van de regering stuurde het Valenciaanse parlementslid, die duidelijk niet tevreden was, op 16 maart een nieuwe vraag. Hij wilde weten of "de regering de verkoop van de Tramontana (S-74) weigert". Enkele dagen geleden stuurde hij opnieuw een vraag en vroeg hij de regering om "een duidelijk antwoord" op zijn bezorgdheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team