Zoeken

Spanje vreest gedeelde soevereiniteit Sebta en Melilla met Marokko

13 maart 2023 - 08:00 - Wereld

©

Vox Ceuta hekelt de stilte van de Spaanse regering na de verklaringen van analist Fernando Cocho over een mogelijke co-soevereiniteit van Sebta en Melilla met Marokko.

In een reactie op de vraag van Vox-senator Yolanda Merelo van Sebta, die wilde weten of er een overeenkomst is tussen Spanje en Marokko voor de co-soevereiniteit van Sebta en Melilla, verklaarde de Spaanse regering dat de analyse van Fernando Cocho een "persoonlijke mening" betreft.

Lees ook: Sebta en Melilla: co-soevereiniteit tussen Spanje en Marokko in 2030?

Het kabinet van Pedro Sanchez verzekerde nogmaals dat ze "de territoriale integriteit van Spanje krachtig verdedigt", zoals ook al aangegeven na de verklaringen van de voormalige minister van de Spaanse Socialistische Partij (PSOE), María Antonia Trujillo, die opriep tot annexatie van de twee autonome steden aan Marokko.

Lees ook: Marokko maakt aanspraak op "Spaanse" eilanden en rotsen

Vox-voorzitter Juan Sergio Redondo van Sebta, zegt dat "stilte een vorm van instemming is", en dat de regering had moeten reageren na de publicatie van deze informatie in de media, waardoor een groot deel van de inwoners van de enclave zich zorgen maakte. "De uitvoerende macht heeft de plicht om te reageren op de politieke vertegenwoordigers van Sebta en alle twijfels hierover weg te nemen. Maar met dit antwoord is het duidelijk dat ze dat niet willen doen", bekritiseert Redondo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team