Zoeken

Is Marokko een dictatuur? De reactie van Aya Ben Hamama: "Loop naar de hel"

23 mei 2023 - 21:57 - Wereld

©

De 19-jarige kandidaat van de Spaanse Socialistische Partij (PSOE) Aya Ben Hamama, reageerde op een internetgebruiker die haar vragen stelde over haar land van herkomst en het autocratische karakter van de monarchie van Koning Mohammed VI, met een "Loop naar de hel!". De jonge vrouw van Marokkaanse afkomst is kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van 28 mei in Parla.

PSOE-kandidaat Aya Ben Hamama presenteert zichzelf op haar sociale media als studente civiele techniek en lid van de Socialistische Jeugd van Parla, een traditioneel bolwerk van de partij en de thuisbasis van een grote Marokkaanse gemeenschap. In een online vraag en antwoord sessie, vroeg journalist Tómas Bárbulo, auteur van "De Verboden Geschiedenis van de Spaanse Sahara", haar op Twitter wat ze van het regime van Koning Mohammed VI vindt.

Lees ook: Marokko stuurt Spaanse onderzoeker weg uit de Sahara

"Loop naar de hel Tomas. Goedenavond," reageerde de Spaanse kandidaat van de Socialistische Partij. "Dank je. Het is duidelijk dat je een uitstekende kandidaat bent voor de PSOE in Parla. En een democraat en vooral zeer goed opgeleid. Groeten", antwoordde de journalist.

Aya Ben Hamama zegt dat ze in de afgelopen dagen het onderwerp is geworden van een racistische campagne. "U bent kandidaat en staat in de schijnwerpers, dus speel alstublieft niet het slachtoffer. Er zit geen haat in de vraag die veel mensen u stellen en het is uw plicht aan de kiezers om deze te beantwoorden", verweet Bárbulo haar, gesteund door verschillende internetgebruikers van Sahrawi-afkomst.

Lees ook: "Het is een fout om toe te geven aan de Marokkaanse dictatuur"

De kandidatuur van Aya heeft geleid tot "talrijke racistische opmerkingen en mogelijke haatmisdrijven, van laf rechts en georganiseerd in netwerken", aldus het verkiezingscomité van de Socialistische Jeugd van Madrid in een verklaring op Twitter, waarin het "de beledigende en intimiderende opmerkingen krachtig veroordeelt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team