Zoeken

Dochter Koning Salmane op vakantie in Marokko

3 augustus 2023 - 20:00 - Marokko

©

Prinses Hassa, de dochter van Salmane Ben Abdelaziz, koning van Saoedi-Arabië, is naar Marokko gereisd om er de zomervakantie door te brengen. Haar vader heeft twee eigendommen in het koninkrijk.

Prinses Hassa Bint Salmane arriveerde op maandag 31 juli in Marokko en brengt haar zomervakantie door in Tanger, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Een traditie voor haar, die al naar het koninkrijk reist sinds haar kindertijd. Haar moeder wordt later deze week in Marokko verwacht. Tanger is ook de favoriete vakantiebestemming van Koning Salmane Ben Abdelaziz, waar hij twee residenties bezit. De ene is gelegen op de hoogten van Tanger, nabij het koninklijk paleis in de wijk Jebel Kebir, met zicht op de Straat van Gibraltar. De tweede residentie kijkt uit over de Atlantische Oceaan, niet ver van de grot van Hercules. Kroonprins Mohamed Ben Salmane heeft dezelfde locatie gekozen om er een paleis te bouwen.

Lees ook: Saoedische Koning verkiest Neom boven Tanger

De eerste Saoedische leider die Tanger adopteerde en er een regelmatige vakantiebestemming van maakte, was wijlen koning Fahd Ben Abdelaziz. Hij bouwde er een groot paleis in Jebel Kebir, met uitzicht op de Straat van Gibraltar. Door de jaren heen is Marokko een favoriete bestemming geworden voor de Saoedische koninklijke familie, die ook dol is op Marrakech, Fez en Agadir.

Lees ook: Saoedische prins met 80 valken op vlucht naar Marokko?

Al decennia lang onderhouden Marokko en Saoedi-Arabië uitstekende betrekkingen. "De solidariteit van Marokko is actieve solidariteit, en staat aan de zijde van het Koninkrijk Saoedi-Arabië in alle maatregelen die het in dit verband neemt," verklaarde Koning Mohammed VI over deze vriendschap. Tijdens de jaarlijkse vergadering van het Comité van 24 van de VN in New York bevestigde Saoedi-Arabië "haar steun voor het autonomie-initiatief in de Westelijke Sahara in het kader van de soevereiniteit van Marokko en zijn territoriale integriteit."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team